Dolgočasne dvoranske vadbe so lahko filmski izzivi

Vadbe v dvorani znajo biti dolgočasne. Zagledani smo v naprave ali v steno pred seboj in trening – vse za naša lepa telesca in močno srce.

Pri stacionarnem kolesu je to še toliko bolj izpostavljeno. Da si popestrimo tisto urico vadbe, si izmišljamo vse možne stvari. Da je kapa polna, pa še vsake toliko organiziramo tri in več urni dogodek. Zadnji tak dogodek je bil kar štiriurni izziv, ki smo ga premagali z video projekcijo najbolj prepoznavnega maratona pri nas.

Pri tokratnem dvoransko-kolesarskem izzivu smo ohranili video projekcijo, vendar z drugačno tematiko. Mojca, ki je inštruktor spinninga v fitnes centru Cube, si je za vodilo tega dogodka izbrala film. Vsi radi pogledamo kakšno dobro akcijo ali pa ljubezensko zgodbo, ki nam podaljša marsikateri večer in skrajša jutranji spanec. V našem primeru pa nam skrajša vse dolge minute preživete na stacionarnem kolesu.

Izbrali smo eno legendarnih dvoran v Ljubljani, kjer so že davnega leta 1927 v njej telovadili in se družili. Ko stopiš v dvorano Tabor se čas ustavi. V spomin na otroštvo prikličejo različna telovadna orodja, ki smo jih kot otroci pri telovadbi uporabljali največ v osnovni šoli. Prijetno in predvsem zelo zračno okolje je kot nalašč za take dogodke. Postavili smo kolesa, pripravili platno in projektor in filmski spinning se je lahko začel.

Tri ure smo obujali spomine na različne filmske klasike. Akcije, drame, komedije, westerne, pustolovske, mladinske, tudi slovenske filme. Smeha, ugotavljanja imen igralcev in naslovov filmov, ni manjkalo. Tisti, ki imamo film in njegovo glasbo radi, bi verjetno takle dogodek z lahkoto podaljšali na deset ur, pa še nisem čisto prepričan, da bi bilo to dovolj.

Za tako imenovani profil vadbe, smo poskrbeli trije inštruktorji. Matic, ki vodi spinning v Celju in Mojca, ki z menoj vodi vadbe v fitnes klubu Cube v Ljubljani. Vsak od nas je imel dobro uro filmskih odlomkov na podlagi katerih smo pripravili vožnjo. Kot se spodobi smo se po koncu še podružili in skovali nekaj novih idej za naslednjič.

Rad bi se osebno zahvalil vsem močnim rokam in hrbtom, ki so nam pomagali pri dostavi in nošenju koles in tisti zvezdici, ki je tokrat poskrbela za domače miške.