Kape s ščitnikom: dober kos, ki ga največkrat ne nosite

V bistvu je vseeno, ali je vroče ali hladno – kolesarska kapa s ščitkom je vedno dobrodošla. So kolesarji, ki so skrajno občutljivi na temperaturo in poleti res težko prenesejo, da jim poleg čelade še kaj pregreva glavo. No, dober material kape bo dihal. So pa tudi kolesarji, ki takšnih težav nimajo. Poleg tega, da večini kolesarjev prav res paše, ima kapa s ščitnikom dve pomembni prednosti: vpija znoj in ščiti oči med dežjem. Za prvo posebne študije ni. Vedno je namreč dobrodošlo, da ti med vožnjo nič ne polzi in kaplja na obraz. Ampak ko dežuje … no, takrat pa pride tale kapa s ščitnikom do izraza.

Ko dežuje, voda zaliva z vseh strani. Takrat, če se le da, obdržite kolesarska očala na nosu, saj vas ščitijo pred špricanjem vode v oči. Če boste dali očala dol, boste kaj kmalu ugotovili, da je vožnja brez njih praktično nemogoča. In ko si boste dali očala nazaj, se bodo orosila …

Kapa s ščitnikom vam v hladnem obdobju pomaga zadrževati toploto ter vam v dežju ščiti oči. Če boste k svoji kolesarki kolekciji oblačil dodali prav dežno kapo s ščitnikom, vam bo slednja držala glavo suho. Recimo. Vsaj nekaj časa.