Prvi spinning défi 2017

Preteklo soboto smo odpeljali prvi spinning défi v letošnjem letu.

Zakaj je bilo tako dobro?

Odlična družba, pozitivna energija, novi prijatelji in še bi lahko našteval. Ampak kaj za vraga je tem ljudem, da dve uri in pol vrtijo pedala na stacionarnih kolesih brez sodobnih merilcev, ki nam vsak trenutek kažejo naše stanje počutja in suverenosti? Obstaja mnogo boljših naprav in predvsem se več zraka nahaja zunaj. Vreme se počasi postavlja na »pravo« mesto in pričakovati, da bo nekdo raje notri s teboj in v družbi sotrpinov, kot zunaj s svojo družino … Neverjetno.

In tako smo se dobili v soboto. Prišlo jih je toliko, kolikor biciklov je bilo na voljo – vsi. Zmenjeni smo bili ob enajsti uri, večina jih je bila na kolesih pol ure prej. Osem je bilo rednih članov, tri pa čisto prvič pri meni. To je svojevrsten izziv za obe strani. Da bi sedel 2,5 ure pri nekom, ki mi po možnosti ne bi bil všeč njegov način treninga … Hm. Poseben vtis sta pustila 11-letnica in 60-letnik, vmes pa ostali neverjetni. Pogledaš fante – nekateri kot hrast, drugi suvereni, tretji odločni … Vsak v super formi, pogledaš v noge in vidiš, da bodo do sezone izklesani. Punce – ja, njih gledaš. Pa imajo noge, pa so čvrste, pa močne, pa izoblikovane, pa lepe drese. Obenem pa me pustijo brez besed, ker vem, da so fenomenalno pripravljene, vzdržljive, trmaste in predvsem izredno močne. Če ne verjamete, jih izzovite na cesto.

Pisana druščina dobro pripravljenih in močnih športnikov je na meni pustila velik vtis. Ko jih takole gledam, s kakšno voljo lovijo ritem in vrtijo pedala se spomnim, zakaj to počnem. Njihov napredek je moj dosežek in obratno. Prepričan sem, da je naš skupen uspeh rezultat (ali zmaga) lahko čustveno enako močan kot zmaga na teniškem prvenstvu v Wimbledonu ali biti svetovni prvak v smuku. Odvisno je le koliko si tega želimo in koliko v to vložimo.

Hvaležen sem za te ljudi, ki s svojo strastjo, pozitivno naravnanostjo, odprtostjo in toplino polepšajo moje dneve …

Robi