Test kozmetike Sixtus

Mnogi so že slišali za to blagovno znamko, ki je zelo priljubljena tudi med maserji. Jaz sem se srečal z njo lani, ko sem se ustavil na enem izmed promocijskih dni v trgovini Maxisport Čerin. Predstavnica je odlično predstavljala in zagovarjala kvalitete Sixtusa, danes lahko rečem, da upravičeno.

Sam nikoli nisem bil na masažni mizi, vsaj do takrat ne. Nisem uporabljal kreme za zadnjico, ogrevalnih mazil, različnih maž po vadbah idr. Sem klasični uporabnik šamponov za tuširanje in kakšne kapljice eteričnega olja v savni ali kopeli. Za vse ostalo pa poskrbi dobra  raztezna vaja po dolgem treningu. Notranjem, zunanjem pa … največkrat ne.

Žavbe za prave moške?

Je treba priznati, da smo fantje mehkejši, če nam mazila in oljčka za naše dobro počutje predstavlja dama s toplimi rokami. Itak, da sem se odločil za nakup. Kaj pa čem? Kupil sem šampon za tuširanje in ga z vsemi informacijami o učinkih položil zadaj za šamponi, ki so bili že v uporabi. Pozabil sem na zgodbo in to je to od nakupa.

Bil je dolg trening, verjetno spomladanske priprave na Franjo, utrujen, slan in brez pomisleka na raztezne vaje sem komaj čakal, da se vržem v banjo in si kot pravi moški privoščil vročo kopel. Ravno takrat je bil na vrsti novi šampon za tuširanje Sixtus z vonjem po svežini gozda in žbic. Le kapljico ali dve, da se je naredila penca. Ne vem, ali sem bil toliko utrujen ali je bil vonj, ampak jaz sem se v sekundi počutil kot v leseni kadi sredi gozda. Sproščenost in počutje sta bila vsako minuto boljša, atmosfera sveža in prijetna. Še malo zelenega zlata sem stisnil v vodo, ker tako drago pa ni, da bom na sebi šparal.

Obvestil sem kolege iz kluba in kot bi mignil smo si že delili prve mililitre. Odločili smo se, da testiramo še druge produkte. Če je po vsakem občutek tako dober kot je ta, je vreden vsakega centa. Oskrbeli smo se z oljem, balzamom, pršilom in, s kupom predsodkov, še s kremo za zadnjico. No, o tej kremi bi lahko naredil samostojen prispevek.

Nekaj informacij in izkušenj bi rad z vami delil v primeru, če razmišljate o izbiri kakovostne športne kozmetike.

RiDE test Sixtus kozmetike

Šampon za tuširanje: kljub nekaj višji ceni v štartu, se ga uporablja izredno dolgo. Z dobro matematiko je to v bistvu poceni nakup.
Dobro se peni in poraba super majhna. Če ga uporablja en sam, ga ima za celo leto. Uporablja se ga lahko tudi za lase. Prijeten vonj na koži ostane še dolgo časa, koža se ne izsuši.
Relaksacijsko olje: vsebuje različna naravna eterična olja. 200 ml pakiranje boste lahko dolgo časa uporabljali po vsaki vadbi. Jaz ga imam že skoraj eno leto in ga redno uporabljam. Olje se odlično maže, ne pušča madežev in se hitro vpije. Z nekaj kapljicami lahko namažemo celo nogo ali z nekaj potegi zmasiramo utrujeno mišico. Pomembno je, da lahko takoj po nanosu že smuknemo v oblačila, ne da bi se sprijela na naoljen predel telesa.
Kolesarji z večjo poraščenostjo bodo olje porabili hitreje. Je pa res, da se kocine lepo svetijo.
Pršilo za stopala: to uporabljam ves čas in ne samo na kolesarskih podvigih. Predvsem je prednost ta, da sprej ni pod tlakom in na koži ne dela nobenega filma. Pritisk ali dva sta dovolj, da noga ohrani svežino in prijeten vonj tudi po nekaj urah vadbe. Potenju se s tem sprejem ne ognemo, neprijetnemu vonju stopal in obutve pa zagotovo da.
Relaksacijski balzam: ima enak učinki kot olje. Je bela krema prijetnih svežih vonjav, ki jo nanesemo na roko in utremo v mišice po vadbi ali treningu. Super produkt. Mazljivost je dobra, poraba pa hitrejša kot pri olju.
Krema za zadnjico: lahko jo namažemo tudi na hlačni vložek. Sicer pa stisnemo nekaj kapljic kreme na roko in namažemo najbolj obremenjen del. Predvsem je pomembno, da se krema dobro vpije. Toliko časa krožimo in vtiramo, da koža ni več mastna. Če tega ne naredimo, bo učinek slabši in lahko pride do neprijetnega trenja med kožo in hlačami. Bistvo te kreme je, da naredi kožo elastično.

Izdelkov, ki so namenjeni uporabi med aktivnostjo nismo testirali, ker smo takrat … kolesarili.


Kdor se ukvarja s športom ve: spoznati svoje sposobnosti in telo prignati do mej zmogljivosti je poseben užitek

PRED AKTIVNOSTJO

Masažno olje pred aktivnostjo je namenjeno tako rekreativcem, kot tudi profesionalnim športnikom.
Sport start gel z izvlečki ruševja, rožmarina, poprove mete in kafre se hitro vpije. Ni nadomestilo za ogrevanje in je brez konzervansov.
Krema za masažo kožo neguje in jo varuje pred vplivi iz okolja.
Krema za zadnjico varuje kožo v predelu zadnjce pred draženjem in nastankom odrgnin. Koža postane bolj elastična in prenese večje obremenitve. Vsebuje naravno čiste rastlinske maščobe in olja, kot tudi izvlečke kamilice in ognjiča. Kožo varuje in neguje.

MED AKTIVNOSTJO

Osvežilni tonik vsebuje naravna eterična olja in je namenjen odpravljanju znakov utrujenosti in padca moči med aktivnostjo.
Osvežilni gel odpravlja utrujenost med aktivnostjo in poskrbi za dolgotrajen in prijeten občutek svežine.
Hladilno pršilo je alkoholna raztopina za celo telo in namenjen kratkotrajnemu in hitremu hlajenju. Uporaba: pršilo nanašamo na kožo z razdalje 15-20 cm do občutka hlajenja na koži. Po potrebi lahko postopek ponovimo 2-3 krat. Ne pršimo v obraz ali na poškodovano kožo.

PO AKTIVNOSTI

Gel za tuširanje in kopel za dnevno nego telesa in las vsebuje naravna eterična olja, kožo očisti, jo dezodorira in telesu po aktivnosti vrača svežino.
Relaksacijski balzam s kombinacijo naravnih rastlinskih olj neguje, poživi in osveži. Primeren je za nego po aktivnosti ali obisku savne. Koži podari občutek ugodja in sprošča.
Relaksacijsko olje je namenjeno masaži po aktivnosti. Vsebuje naravna eterična olja ruševja, smreke, rožmarina, evkalipta in izvlečke alpskih zelišč.

MASAŽNA OLJA maserju zagotavljajo izredno drsnost, vonji pa delujejo poživljujoče in stimulativno.

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save