Tretji spinning défi 2017 – Veliki maraton Franja

Zadnji izziv letošnjega leta je bil zahteven tudi za zelo pripravljene.

Od ideje do 98 komadov

Ideja o izvedbi kolesarskega maratona v dvorani je stara točno toliko, kolikor se ukvarjam s spinningom. Ker zaradi padca leta 2016 nisem imel možnosti zaključiti velike Franje, je bila ideja, da jo zaključim v dvorani, zame kar spodbudna.

Drugi letošnji izziv je pokazal, da so moja dekleta in fantje pripravljeni na marsikaj. Saj, če jih ne bi s tem užalil, bi rekel, da so ravno tako nori, kot nekatere moje ideje. Pa vendar … jaz močno verjamem, da so te ideje odlične, tako da…

Priprave na tretji izziv so se začele v novembru. Ko sem našel primeren video, sem določil glasbo. Ker sem sam to traso odpeljal že ničkolikokrat, bi lahko rekel, da poznam vsak centimeter ceste. Na podlagi tega sem lažje izbral primerno pesem za vsak del poti. Na samem maratonu je cel kup doživljajev, ki jih lahko povežem z glasbo, ker v meni ali nas prebuja prenekatera čustva in upravlja razpoloženje. Sam raje izberem zvrst glasbe, ki ni vezana na elektronske ritme, čeprav za usklajevanje vzame mnogo več časa. Tokrat sem za te 4,5 ure porabil 18 ur in izbral 98 pesmi. Ocenil sem, da je poslušljiva, dramatična kot sam maraton ter dovolj spodbudna, da izzivalec na stacionarnem kolesu zdrži brez večjih vmesnih kriz.

Od ukradenega projektorja do premalo spinnerjev in dobrih sponzorjev

Tokratni izziv je privabil kar veliko zainteresiranih. Ker je bilo število razpoložljivih spinnerjev le 26, jih je kar nekaj ostalo brez udeležbe. Verjetno bo že držalo, da kdor prvi pride, prvi mel… vrti.

Da bi bilo adrenalina dovolj, smo dva dni pred izzivom ostali brez projektorja, saj si je nekdo zamislil, da bi ga odnesel domov. Pa vendar nismo ostali sami in praznih rok. Naši sponzorji, partnerji v pravem pomenu besede, so se več kot izkazali – potrdili so svojo podporo, dokazali, da so zanesljiv partner, ki stoji ob strani pogumnim, kreativnim in vsem, ki premikajo meje običajnega. Hvala ELES d.o.o. za izjemno podporo skozi vsa leta in ker skrbiš za nasmehe na obrazih res velikemu krogu ljudi. Hvala TopAtlet d.o.o., ker s svojo odlično blagovno znamko High5 poskrbiš za izotonične napitke, energijsko pijačo in tablice. Ob vsem tem pa si nam s svojimi materiali pomagal dvorano spremeniti v pravo ciljno areno.

Dober začetek, dober konec

Maraton se je začel ob 15.00 in po dobri uri sem mesto na inštruktorskem kolesu prepustil novi trenerski pridobitvi. Mojca se je več kot hrabro spopadla s tovrstnim izzivom. Prav gotovo ji ni bilo lahko, sa je vse veliko težje, če same trase ne poznaš. Med drugim je prijazno poskrbela tudi za naše nove foto in video spomine. Hvala, Mojca!

Na polovici maratona smo si vzeli nekaj minut za osvežitev in nato nadaljevali brez postankov do konca. Kot se spodobi, smo zaključili s ciljnim šprintom.

Brez pogumnih ni krofov

Da bi kar tako 4,5 ure preždel na spinnerju, ni kar tako. Če ne gre za fizične omejitve, se ti zid lahko postavi pri psihi. Nekje vmes se lahko zatakne, saj je dinamika na stacionarnih kolesih praktično nična, zato takšna “vožnja” ni mala mal’ca. Zato bi se želel res lepo zahvaliti vadečim, ki s svojo prisotnostjo vedno poskrbijo za dobro vzdušje in tudi polno dvorano. Ko je skupina tako složna, je vse mogoče. Razgled, ki sem ga imel s podesta, mi je dal misliti, predvsem pa me je navdal s hvaležnostjo in dobrim počutjem. Rad imam vašio družbo, vaše petje in vriskanje. Izredno sem vesel, da smo dobili ponovni obisk dela ekipe Slovenskih specialkark, prisotnih je bilo nekaj novih obrazov, brez stalnih izzivalcev pa takšnega dogodka že praktično ni. In naj izpostavim, da brez Natalije tokrat ne bi bili deležni res dobrih domačih krofov, ki so dodaten razlog, da začnem pripravljati še en takle dogodek.

Hvala vsem vam, ki ste z mano, z nami! Želim vam čudovite praznike in miren prehod v novo leto.