Vožnja z ELESovimi kolesarji v Ankaran

Kot vsako leto, je tudi letos ELES na svoj dan podjetja za vse svoje zaposlene organiziral druženje in zabavo. Tokrat v Ankaranu.

Ker smo se lansko leto dobro ujeli, so nam predlagali, da skupinsko vožnjo na kraj srečanja ponovimo. In smo ga.

Letos je bila zasedba kolesarjev za odtenek drugačna, a na oko, večja. Med drugim je organizator poskrbel, da smo imeli na cesti spremstvo, kar se pri sami vožnji pozna predvsem na večji sproščenosti in varnosti. Več kot odlična odločitev!

Kakšen pa je bil naš vtis? Lahko rečemo, da je bilo drugače kot lansko leto. Ne boljše, ne slabše ampak predvsem drugače. Nismo vajeni voženj, kjer se kolesarji ne bi prilagajali en drugemu, predvsem najšibkejšemu. Konec koncev to ni vožnja na čas, temveč kolesarsko doživetje. Zato je bilo kakršnokoli “metanje ven” določenih kolesarjev popolnoma odveč. Kako dober kolesar si se namreč ne kaže le v zmogljivosti, temveč tudi v načinu in organizaciji skupinske vožnje.
In sprašujemo se tudi, zakaj so bili ELESovi kolesarji tako nehomogeni in niso bili vsi oblečeni v dres podjetja … Pogrešali smo skupen prihod na cilj, kar je bila posledica “bezlanja” kolesarjev, ki so bili različno fizično pripravljeni in z različnim odnosom do ekipnega duha. Nekaj se nas je na koncu le zbralo skupaj, tako da smo lahko ta dogodek ovekovečili tudi s skupinsko fotko.

Želeli bi si le nekoliko bolj organizirane skupinske vožnje. Dovolj nas je bilo, da bi se lahko razdelili v tri skupine po zmogljivostih in se nekaj km pred ciljem skupaj pripeljali na mesto snidenja. A, da se ne bi vse bralo kot negativna kritika lahko rečemo, da smo na cilj prišli z lepim povprečnim časom in da so ELESovi kolesarji fejst fantje in dekleta!

Zagotovo smo se imeli super. Bilo je sproščeno, na cilju zabavno, pristali smo v odlični družbi. Za nas je bilo lepo poskrbljeno in veseli smo, da smo lahko bili del te zgodbe. Upamo, da bodo ELESove vožnje na dan podjetja postale klasika.